assieraad hart sterling zilver met 3 hartjes erin

Sterling zilveren sieraden bestaan maar dus ook assieraden gemaakt van 925 sterling zilver. Een sterling zilveren assieraden zijn kwalitatief een sterk ,die lang mooi blijven en de levensduur oneindig is, mits er zo nu en dan wel met wat liefde onderhoud gedaan word. Een zilveren sieraad kan in de loop van tijd namelijk zwart uit gaan slaan. Hoe komt dit nu? en wat kun je er tegen doen? dat lees je hieronder uitgebreid terug.

Waarom wordt zilver zwart?

Zilver is een edelmetaal dat kan gaan oxideren. Deze oxidatie kunt u zien doordat het verkleurd naar de kleur zwart. Het is een natuurlijk proces wat niet schadelijk is voor uw sieraden mits u ze zo nu en dan even oppoetst.

Waardoor wordt het dan zwart?

Zilver wordt zwart door zwavel ook wel waterstofsulfide genoemd, zwavel is een stof die voorkomt in de lucht en in andere stoffen. Wanneer zilver hiermee in aanraking komt ontstaat er een chemische reactie en wordt het zwarte laagje gevormd. Dit laagje is zilversulfide en kunt u het beste vergelijken met een zeer dun laagje roest op normaal ijzer. Voorkom dus contact tussen zilveren sieraden en materialen waar veel zwavel in voor komt.

Materialen waar veel zwavel in voorkomt zijn:

  • elastiek
  • wol
  • rubber
  • latex
  • parfums (niet alle parfums)
  • eieren
  • uien

Reactie met de huid

De natuurlijke oliën die uw huid aanmaakt kunnen ook reageren met het zilver. De mate waarin het zilver reageert met deze stoffen uit uw huid is sterk afhankelijk van uw voeding, alcoholgebruik en of u medicijnen slikt. Deze middelen beïnvloeden de zuurgraad van uw huid waardoor er een reactie kan ontstaan. Ook zweet (waar ammonia in voorkomt) verhoogt de zuurgraad van de huid waardoor zilver kan gaan oxideren.

Zijn mijn assieraden wel van echt zilver gemaakt?

Bij de vraag “Waarom worden zilveren sieraden zwart” vroeg u zich misschien af, of u wel echte zilveren sieraden heeft. Maar het zwart worden van zilveren sieraden is juist een teken dat het om echt zilver gaat. Andere (edel)metalen oxideren namelijk anders. Het zwart worden van een sterling zilveren sieraad heeft dus niets te maken met het feit dat de zilver gehalte minder is dan bij 925. sterling zilveren sieraden. alleen echte sterling zilveren assieraden kunnen dus zwart uitslaan.

Maar hoe krijg ik mijn zilveren assieraden weer mooi?

Als uw zilveren assieraden zwart zijn geworden kunt u ze het beste met een (zilver) poetsdoek oppoetsen. Lukt het niet goed om het zwart weg te krijgen? Gebruik dan een sieraden reiniger of breng uw sieraden naar een juwelier.

Het is dus onwijs belangrijk om goed om te gaan met uw sieraden en ze zo nu en dan schoon te maken.

 

neem gerust een kijkje bij onze sterling zilveren assieraden.

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
De waardering van assieraad-winkel.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 151 reviews.